Йорданське благословення дому

  • 0

Йорданське благословення дому

Йорданське благословення дому

Для цього благословення, потрібно приготувати маленький пристіл (стіл) бажанно обличям до сходу,  щоб усі члени дому могли б тут зібритися.  Застелити його світлою скатертиною, поставити хрест, свічку, та свячену воду, принесену із церкви, та інші релігійні речі, які ви хотіли б освятити. 

Священник:     Благословен Бог наш завжди, нині і повсякчас, і на віки вічні.

Сім’я:   Амінь.

Священник:     Слава Тобі, Боже наш, слава Тобі.

Сімя:  Царю небесний, Утішителю, Душе істини, що всюди єси і все наповняєш, скарбе дібр і життя подателю, прийди і вселися в нас, і очисти нас від усякої скверни, і спаси, благий, душі наші.

     + Святий Боже, Святий Кріпкий, Святий Безсмертний помилуй нас (3)

    + Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині і повсякчас, і на віки вічні.  Амінь.

Пресвятая Тройце, помилуй нас; Господи, очисти гріхи наші; Владико, прости беззаконня наші; Святий, завітай і зціли немочі наші імені Твого ради.

Господи, помилуй. Тричі.

     + Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині і повсякчас, і на віки вічні.  Амінь.

Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться ім’я Твоє, нехай прийде царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні, і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим, і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого.

Священник: + Бо Твоє є царство, і сила, і слава, Отця, і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки вічні.

Сім’я:    Амінь.

Священник: Голови ваші Господеві приклоніть.

  Сім’я:   Тобі  Господи.

Священник: Господи Ісусе Христе, Боже наш, Ти, що своєю присутністю освятив дім Авраама, що не погордив домом Закхея, зволь прийти і навідайся у дім цей, та благослови його і всіх, що проживають у ньому.

Будь для мешканців дому цього опікуном й дорадником. Хорони їх від усякого зла й нещастя. Дай, щоб вони своїм чесним і християнським життям у цьому домі заслужили собі на це, щоб колись перейти до небесного помешкання, де будуть з Тобою перебувати на віки віків.

   Сім’я: Амінь.

 

Тропар Богоявління Голос  1-й :     Коли в Йордані христився Ти, Господи,* Троїчне з’явилось поклоніння:*  голос Отця свідчив про Тебе,*  улюбленним Сином Тебе називаючи,*  Дух же у вигляді голуба підтверджував ці слова.*  Господи, що явився і світ просвітив, – слава Тобі.

      + Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині і повсякчас, і на віки вічні.  Амінь.

Кондак  Голос 4-й:    З’явився Ти сьогодні вселенній *  і світло Твоє, Господи опромінило нас.* Пізнавши Тебе, співаємо:* Ти прийшов і об’явився – Світло недоступне.

Священник: Господеві помолімся.

   Сім’я:  Господи помилуй.

Священник: Всемогучий Боже, до Тебе усильно молимося за дім цей, і за тих, що живуть у ньому. Подай їм, Господи, повноту небесних Твоїх дарів і земних благ, та бажання їхні Твоїм милосердям приведи до благого завершення.

Отож з нашим входом зволь благословити й освятити цей дім, так як благословив Ти дім Авраама, Ісака і Якова.  У стінах дому цього хай мешкають ангели Твого світла та хай оберігають тих, що живуть у ньому.

Бо милостивий і чоловіколюбець Бог єси, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні.

Сім’я:    Амінь.

Священик окроплює дім Йорданською водою, мовлячи:

Благословляється й освячується цей дім окропленням води цієї Йорданської, + в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа.

Сім’я:    Амінь.

Відпуст

Священник: Слава Тобі, Христе Боже, уповання наше, слава Тобі.

Сім’я: Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь. Господи, помилуй. ( 3 р.). Благослови.

Священник: Христос істинний Бог наш, що в Йордані хреститися зволив від Йоана, спасення нашого ради, молитвами пречистої своєї Матері, святих славних і всехвальних апостолів, преподобних і богоносних отців наших і всіх святих, помилує і спасе нас, як благий і чоловіколюбець.

Сім’я:    Амінь.